ASOCIAȚIA ROMÂNĂ ÎMPOTRIVA LEUCEMIEI - A.R.I.L.

Misiunea ARIL este de a spori șansele de vindecare a actualilor și viitorilor pacienți cu boli oncohematologice din întreaga țară prin îmbunătățrea condițiilor de diagnosticare și tratament și a calității vieții acestora în timpul spitalizării și după externare.

honeysweet Activitatea ARIL este desfășurată de voluntari – foști pacienti, psihologi, coaches, medici din spitalele din țară și din străinătate – prin respectarea prevederilor legale (conform Statutului și Documentelor Principiale), având la bază respectul față de om și viață privată, fără discriminare națională, etnică, rasială, religioasă, sexuală, promovând relații productive și de cooperare cu instituții publice, persoane fizice și juridice pe plan național și internațional.

Povestea ARILPoveștile noastre
Suntem alături de voi!

Adresa:

Calea Bucureștilor nr 84, Sc. B 2-1, Ap. 14

Otopeni

Tel Ro: + 40 722 983 426

Tel Fr:  +33 614 781 251

E-mail: office@aril.ro

CIF: 21062987

IBAN: RO45RNCB0091140324420001

Echipa ARIL

Voluntarii implicați în desfășurarea proiectelor și în planificarea activității:

Monica Bunaciu – coach

Alexandra Ologu – Avocat

Claudia Chelan – Medic – specialist în diabet, nutriá¹­ie á¹£i boli metabolice

Eugenia Radu – Psiholog, Coach

Daniel Dragomir – Coach

Dumitra Chiriac – Coach

SUSȚINERE BOLNAVI

Cu sistem imunitar compromis și stare generală precară, cu risc major de infecții, izolați de restul lumii, pacienții au nevoie de susținere pe toate planurile: medical, fizic, mental, social, financiar, informațional. Asociația Română Împotriva Leucemiei (ARIL) a apărut și s-a dezvoltat  firesc pentru a susține munca medicilor și a tuturor celor implicați în îngrijirea bolnavilor oncohematologici.

Împreună putem învinge!

Intră și tu în comunitatea pacienților

”Învinge Leucemia!”

Pentru îmbunătățirea calității vieții pacienților în timpul spitalizării și după externare, pentru sporirea șanselor de vindecare și întoarcerea la o viață normală, ARIL susține bolnavii și familiile acestora prin derularea unor proiecte de sprijin informațional despre prevenirea infecțiilor, igienă personală specială, alimentație corespunzătoare etc.

CONSILIERE

Orice persoană diagnosticată cu leucemie sau cu altă afecțiune de natură oncohematologică are nevoie de înțelegere, susținere și ajutor din partea familiei, a prietenilor și a colegilor. De cele mai  multe ori aceștia se simt în impas, sunt luați prin surprindere, nu știu la ce să se aștepte și nu știu ce pot să facă pentru cel aflat în suferință. În astfel de momente este nevoie de consiliere calificată dată de doctori, psihologi, coaches, de o mână de ajutor întinsă de oameni care au trecut prin aceeași situație la un moment dat, voluntarii ARIL.

 

  • „Second opinion” pentru pacienți al căror tratament nu se efectuează în țară și/sau colaborare între centrele oncohematologice din București și spitale renumite din afara țării.
  • „Psihoterapie / Coaching / Terapie prin artă” – ședințe de grup sau individuale – proiect în derulare începând cu anul 2010 în: Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Universitar de Urgență București, Spitalul Clinic Colentina,  Spitalul Clinic Colțea.

„Second opinion”

Pacienții cu afecțiuni dificile sau al căror tratament nu se efectuează în țară pot fi consiliați pentru a putea cere o a doua opinie specialiștilor din alte țări, unde există o mai mare expriență, cazuistică și tratamente specifice. Pentru acest lucru pacienții au nevoie de actele medicale (diagnostic pe bază de analize recente, scrisori medicale etc.) traduse la traducători autorizați.

„Psihoterapie/ Coaching/ Terapie prin artă”

ARIL organizează întâlniri periodice de consiliere, coaching și suport psihologic pentru pacienți și aparținători din Secțiile de Hematologie ale spitalelor bucureștene. În cadrul acestor întâlniri bolnavii și familiile lor cunosc oameni care au trecut prin aceleași experiențe și care au reușit să învingă boala.

PROPUNERE PROIECT:

„Dotare Laborator Hematologie Institut Oncologic Cluj-Napoca cu flowcitometru (citometru de flux cu 10 culori) și soft de analiză a datelor”

Justificarea proiectului:

O analiză de înaltă performanță, la nivel celular îi ajută pe pacienți să primească cel mai eficient, țintit, personalizat – optim – tratament. Acest echipament permite o diagnosticare precisă (99% corectitudine) și rapidă (câteva minute) a bolilor oncohematologice, ceea ce poate face diferența între viață și moarte, între un diagnostic corect cu un tratament adecvat, care poate duce la vindecare în proporție de peste 80% dintre cazuri și un diagnostic tardiv sau inexact, care poate duce la un tratament greșit, cu medicamente foarte puternice (citostatice), în majoritatea cazurilor ducând la un deznodământ tragic

 

 

 

Proiecte derulate de ARIL

În România sunt diagnosticate anual sute de persoane cu leucemii și alte boli oncohematologice. Există 173 de tipuri de leucemii, iar pacienții au nevoie de cure de chimioterapie, uneori și de transplant. Tratamentul bolilor hematologice oncologice este foarte dur, lung și costisitor. Medicina românească a încercat să își îmbunătățească serviciile în acest domeniu și a reușit să actualizeze schemele de tratament, dar a reușit foarte greu să țină pasul, izbindu-se – încă – de multe neajunsuri. Din dorința ca acești bolnavi să poată fi tratați și vindecați și în România cu șanse sporite la o viață normală prin tratamente noi și eficiente adminstrate la standarde europene, ARIL și-a propus îmbunătățirea condițiilor de diagnosticare și tratament și a calității vieții pacienților în timpul spitalizării prin dotarea secțiilor de hematologie cu infuzomate și injectomate, flowcitometre, scaune de chimioterapie, hote pentru prepararea tratamentelor cu citostatice, paturi ergonomice, mobilier și aparatură pentru kinetoterapie.

Terapie prin artă, psihoterapie, coaching, grupuri de lucru,  igienă și instruire a bolnavilor

Dotarea Spitalului Clinic  Fundeni, Secția II Hematologie cu 4 scaune de chimioterapie

Dotarea Secțiilor de Hematologie cu infuzomate și injectomate

Dotarea Laboratorului Secției de Hematologie a Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB) cu Flowcitometru

Poți ajuta și tu!

Fii suporter A.R.I.L.!

Alătură-te voluntarilor ARIL!

Donează sau redirecționează 2% / 20% din impoztul datorat!

Donează medicamente!

Să ținem Legătura!

Adresa:

Str. Calea Bucureștilor,

nr 84, Sc. B 2-1, Ap. 14

Otopeni

Tel Ro: + 40 722 983 426

Tel Fr:  +33 614 781 251